Peuterschool W.E. den Hertog

Op de peuterschool kunnen kinderen spelend leren. Ze ontdekken de wereld met andere kinderen uit de wijk en samen groeien ze naar de basisschool toe. Aan de hand van uitdagend speelmateriaal, het juiste aanbod en persoonlijke aandacht van kundige peuterleidsters, ontwikkelt uw kind zich van peuter tot kleuter. Spelenderwijs leert uw kind vaardigheden die van pas komen op de basisschool.

Contact Peuterschool W.E. den Hertog

Luxemburgstraat 7 2552 RA Den Haag

Telefoon: 070 – 397 22 59

E-mail: peuterschoolwedenhertog@scoh.nl

• Ma. 8.30-11.30 uur
  • di. 8.30-11.30 en 12.15-15.15 uur
  • wo. 8.30-11.30 uur
  • do. 8.30-11.30 en 12.15-15.15 uur
  • vr. 8.30-11.30 uur

Direct inschrijven kan hier

Kiest u voor W.E. den Hertog? Dan kiest u voor:

• Aandacht van twee vaste leidsters
  • Spelend leren
  • Buiten spelen op ons eigen plein
  • We hebben een ruim lokaal in een mooi nieuw schoolgebouw
  • Extra ondersteuning waar nodig
  • Een vaste groep vertrouwde gezichten
  • Doorgaande leerlijn van 2 tot 12 jaar

Groepen en thema’s

Bij Peuterschool W. E. den Hertog is uw kind in goede handen. Uw kind kan er spelen met andere kinderen en wennen aan het naar school gaan. Er zijn twee groepen van maximaal 16 peuters tussen de 2,5 en 4 jaar oud. Met elkaar groeien ze naar de basisschool toe. Het programma Peuterplein dat we gebruiken , stimuleert de natuurlijke nieuwsgierigheid van peuters. Samen ontdekken ze spelenderwijs de wereld om hen heen. Het gevarieerde aanbod stimuleert de brede ontwikkeling. Taal, voorbereidend rekenen, muziek en motoriek; het komt allemaal aan bod. De methode maakt gebruik van handpop Raai de Kraai.

Contact met de ouders

We vinden het contact met de ouders heel belangrijk. Voor ouders is het in het begin vaak spannend om het kind naar de peuterschool te brengen, daar hebben we alle begrip voor. We zien de peuterschool en de ouders partner in de ontwikkeling van het kind. Samen kunnen we uw peuter het beste geven. Kom gerust naar ons toe om vragen te stellen over opvoeding of ontwikkeling van uw kind. We helpen graag.

Van peuterschool naar basisschool

De peuterschool is bedoeld om de overstap naar groep 1 zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als uw kind 4 jaar wordt en naar de basisschool gaat, is het schoolgebouw al bekend. De lessen in groep 1 en 2 van de basisschool sluiten aan op de thema’s van de peuterschool. Op de peuterschool werken we Peuterplein, diezelfde methode heet op de basisschool Kleuterplein. Zo wordt de stap naar de basisschool makkelijk. Bovendien komt uw kind in de kleutergroep vriendjes van de peuterschool tegen. Leidsters van de peuterschool en leerkrachten van de basisschool werken hecht samen waardoor uw kind zich snel thuis zal voelen op de basisschool.

De W.E. den Hertogschool: voor kinderen van 2 tot 12 jaar

Peuterschool W.E. den Hertog hoort bij de Haagse basisschool Ds. W.E. den Hertog. De school biedt een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Onze peuterschool is gehuisvest in het sfeervolle gebouw van de Ds. W.E. den Hertogschool. Het ruime gebouw is net nieuw. De school staat bekend om haar dorpse karakter, strakke regelgeving en goede verstrekking van informatie naar de ouders. Er wordt gewerkt met smart- en slimboards, wat dynamischer onderwijs mogelijk maakt. We werken met de basisschool samen om uw kind een optimale ontwikkeling te kunnen bieden.

Tarieven

Wat een peuterschool kost, hangt af van uw gezinssituatie. Klik hier als u snel wilt uit rekenen wat u gaat betalen.

Hoe vaak mag mijn kind komen?

Kinderen mogen twee dagdelen komen, peuters met een indicatie voor extra speelleertijd van het consultatiebureau mogen vier dagdelen komen. In het schema in de bijlage kunt u zien welke dagdelen Peuterschool W. E. den Hertog geopend is en wanneer uw kind kan komen. Groep C is bedoeld voor kinderen met een indicatie voor extra speelleertijd.

Meer informatie

Voor meer informatie zie www.scohpeuterscholen.nl of kijk op de groepspagina van Peuterschool W.E. den Hertog